День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці.

 Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цей день  в Україні щороку вшановують героїзм працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії. Радянська влада робила все, щоб приховати від світу наслідки катастрофи. Два дні світ нічого не знав про вибух. 27 квітня різке зростання радіаційного фону зафіксували в Данії та Швеції, після чого шведська влада звернулася до Москви із вимогою надати пояснення. Натомість у радіоактивному Києві 1 травня на святкову демонстрацію вивели тисячі людей, в тому числі і дітей. На жаль, у росії відбуваються зворотні процеси. Історичну правду тут давно замінила тотальна пропаганда, заснована на вірі у власну вищість і непогрішимість їхнього керівництва. Все це призводить до небезпечних ігор із захопленням атомних електростанцій (зокрема, Чорнобильської та Запорізької), які в перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну стали полігоном бойових дій, чи спробами шантажу ядерною зброєю. А заручниками цієї ситуації стає весь світ. 

Чорнобильська катастрофа стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією. 

В день річниці Чорнобильської катастрофи про це варто нагадати усім світовим лідерам. 

Бібліотека підготувала інформаційні матеріали до Дня пам’яті жертв Чонобильської катастрофи

1 коментар:

  1. A solemn day indeed, as we remember the victims of the Chernobyl disaster. Reflecting on this, I'm reminded of the intricate connections that shape our world, much like the reliability of a freight forwarding service in ensuring essential aid reaches where it's needed. Let's honor their memory by fostering a safer, interconnected future.

    ВідповістиВидалити