До Дня Соборності України

22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу – урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину Українську Державу об’єдналися Українська Народна Республіка і Західна Українська Народна Республіка.

Офіційно це свято встановлене Указом Президента України «Про День Соборності України» від 13 листопада 2014 року № 871.

Термін «соборність» має кілька значень. Це й об’єднання в одне державне ціле всіх земель, заселених певною нацією на суцільній території. І духовна консолідація всіх громадян держави, їх згуртованість, незалежно від національності. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Тому, ми, люди з різних регіонів країни, разом працюємо, створюємо знакове й важливе, боремося за свою землю.
Соборність – це також територіальна цілісність держави. Тому звільнення від російського окупанта українських земель є нашою спільною метою.

Соборність невіддільна від державності, суверенітету й незалежності народу, які є фундаментом для побудови демократичної держави, запорукою виживання й існування нації.

До Дня Соборності України пропонуємо переглянути віртуальну книжкову виставку історичних видань з фондів бібліотеки



Немає коментарів:

Дописати коментар