День пам'яті захисників України

29 серпня вшановується День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цьогоріч минає 10 років від дня Іловайської трагедії –  події, що стала символом незламності українського духу та героїзму наших захисників, які, опинившись в оточенні, продемонстрували неймовірну мужність і відданість Батьківщині. Саме 29 серпня 2014 року  російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: Українських Військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник. 

Щорічно в цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, а й вшановуємо пам’ять усіх полеглих Захисників і Захисниць України в сучасній російсько-українській війні, починаючи з 2014 року.

Поки триває війна до перемоги, ми не можемо ані знати точну кількість, ані назвати всіх поіменно, ані розповісти всі історії. Але на честь загиблих героїв вже зараз  називають вулиці, та у кожному куточку нашої країни є місця пам’яті та меморіальні дошки у публічному просторі. 

Українське суспільство має докладати всіх зусиль, щоб усі Загиблі Герої  отримали максимальну шану, якої тільки заслуговують ті, хто віддав життя за свою країну. 

Бібліотека підготувала презентацію - анонс інформаційних матеріалів, присвячених цій сумній даті та підбірку книг про героічний кровавий Іловайський серпень 2014 року.


Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!

Немає коментарів:

Дописати коментар