17 травня. Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією

Щорічно, 17 травня за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) відзначається Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією.

Перший День боротьби з артеріальною гіпертензією проведений Всесвітньою Лігою Гіпертонії (World Hypertension League) у 2005 році

Високий артеріальний тиск є основним фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань. У цей день у всьому світі проходять численні заходи, мета яких — підвищення інформованості населення про серйозні ускладненнях артеріальної гіпертензії, поширення інформації про те, як можна запобігти розвитку цього захворювання, Неконтрольована артеріальна гіпертензія вважається одним із найбільш вагомих чинників зменшення тривалості життя населення, тому ця проблема вимагає системного ставлення до неї і розв’язання на загальнодержавному рівні. 
Всесвітній день боротьби з гіпертонією покликаний мобілізувати зусилля кожного із нас щодо ретельного контролю за артеріальним тиском, запобігати серцево-судинним захворюванням та їх фатальних ускладнень. 

Немає коментарів:

Дописати коментар