До дня молоді

Свято Дня молоді запроваджено в Україні у 1994 році указом президента Леоніда Кравчука за ініціативою молодіжних об'єднань і організацій України. Датою святкування визначено останню неділю червня. За традицією свято ми мали відзначити 26 червня, але дата змінилася. Причина - ініціатива молодіжних рухів та організацій України та підтримка інтеграції української молоді до європейської спільноти. 

Тепер Україна відзначає це свято разом із усім світом - 12 серпня.

Сміливі та впевнені, рішучі та відважні, справжні УКРАЇНЦІ – герої Відеопроєкту Міжнародного республіканського інституту – «Немаленькі люди» .

Пропонуємо до перегляду серію короткометражних фільмів про молодь, яка радикально змінила своє життя через війну. Герої циклу представляють різні регіони, мають різні історії змін, проте всіх їх єднає чітко визначена громадянська позиція – бути громадянами своєї країни, допомогти їй вистояти і перемогти. Вони обрали різні шляхи для себе: хтось пішов до лав ЗСУ, хтось став госпітальєром, військовим медиком, волонтером - про нові для себе ролі, складнощі і перемоги. 

«Мабуть, найвлучніша дефініція “Немаленьких людей” — це ліки від меншовартості, бо в цьому проекті кожен зміг вирости над своїм страхом. Документальний серіал — про всіх українців, які стали провідниками світла у світі, який накрила глибока ніч. Про усіх нас: тих, хто рухається навпомацки і тих, хто має вогонь, аби ділитися. Я ділюся своїм із вірою, що наш світанок скоро настане», — сказала про свій внесок до проєкту головна режисерка циклу Катерина Мурована.

Відеопроєкт реалізується Міжнародним республіканським інститутом за підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID).


Немає коментарів:

Дописати коментар